Fitnes traka za trčanje

Fitness traka za trčanje u Fit-Life fitnes centru - Novi Sad ima neprekidnu traku i električni motor koji je pokreće, prenosom koji se može regulisati prema željama osobe koja koristi fitnes traku

Fitnes traka za trčanje je mašina na kojoj hodate ili trčite. Ako biste trčali po fitness traci istom brzinom kojom se pomera i ona, ali u suprotnom smeru, stajaćete u mestu. To je u suštini princip rada fitnes trake za trčanje.

Ova fitness sprava u fitnes centru ima neprekidnu traku i električni motor koji je pokreće, prenosom koji se može regulisati prema željama osobe koja koristi fitnes traku. Brzina pomeranja fitnes trake može biti od sporog hoda do brzog trčanja. Kontrola brzine je obično kompjuterski regulisana, a mogući su i programi koji postepeno povećavaju brzinu fitnes trake, prema potrebama trkača. Skuplji modeli fitness traka imaju i mogućnost tilta, dakle podizanja prednjeg kraja koji simulira nagib, pa imate utisak da trčite uzbrdo. Ispred sebe imate displej koji vam pokazuje osnovne parametre treninga (brzina i vreme trčanja) i vitalne statistike, poput pulsa i utoršenih kalorija.

Fitnes bicikl

Svaki fitnes bicikl u Fit-Life fitness klubu - Novi Sad ima pojas za grudi, koji služi za merenje srčane frekvencije prilikom vežbanja i program za vežbanje CPR (program koji kontroliše broj otkucaja srca tokom vežbanja)

Jako dobar fitnes proizvod sa posebno projektovanim ergonomskim oblikom i mekim, ugodnim materijalima na dodir. Ovo je fitness sprava za aerobna vežbanja koja učvršćuje noge i gluteus. Jednostavna je i zabavna, poboljšava respiratorni kapacitet, a ujedno i jača kardiovaskularni sistem. Doprinosi smanjenju masnih naslaga, harmoniji tela i duhovnoj smirenosti. Sedišta su maksimalno udobna i imaju anatomski oblik, a dizajnirana su od najkvalitetnijih materijala. Postoje tri osnovna programa za fitnes vežbanje: koji su definirani vežbama na vreme, trošenju kalorija ili pređenom kilometražom. Svaki fitnes bicikl u fitness klubu ima pojas za grudi, koji služi za merenje srčane frekvencije prilikom vežbanja i program za vežbanje CPR (program koji kontroliše broj otkucaja srca tokom vežbanja). Sadrži i 25 nivoa opterećenja.

 

Nordijsko hodanje u teretani

Inovativni lateralni/bočni pokret prilagođen svim dobima. Ovaj novi i zanimljiv pokret koji aktivira mišiće tela zanemarenih u tradicionalnim fitnes kardio spravama. Ovi novi pokreti garantuju Vam energičniju, jednostavniju i zabavniju kardiovaskularnu fitness vežbu koja vam pomaže uskladiti balans i koordinaciju. Kroz ove fitnes vežbe u fitness klubu učinak sagorevanja kalorija je isti kao i kod pređašnjih fitness trenažera sličnih pokreta.

Nordijsko hodanje učvršćuje celo telo:

  • fiksirani/ciklični pokret učvršćuje tonus i stimuliše mišićne grupe koje je teško pogoditi sa tradicionalnim treninzima.
  • pritiskom nogu na pokretne površine pomičete ih trodimenzionalno (levo/desno, gore/dole, napred/nazad) optimizirajući koordinaciju i balans tela.
  • pokret rukama uključuju mišiće abdomena jačajući stabilnost celoga tela.

Dinamični, tečni i zabavni pokreti pružaju korisniku novo i jedinstveno iskustvo u fitness vežbanju. Ergonomičan i bio mehanički doveden do savršenstva; postiče laganije i prirodnije ritmičke pokrete koji se pretvaraju u sigurnije i učinkovitije vežbanje. Jednostavan za upotrebu nudeći široki spektra beneficija. Jednostavan i dizajniran za sve korisnike bez obzira na fizičku pripremljenost, godine i zahteve vežbanja.

Fitness steper

Svaki fitness steper u Fit-Life Fitnes centru - Novi Sad ima pojas za grudi (transmiter), koji služi za merenje srčane frekvencije prilikom vežbanja, senzor na ručkama i program za vježbanje CPR (program koji kontrolira broj otkucaja srca tokom vežbanja)

Fitnes steper za profesionalnu upotrebu je idealan za oblikovanje nogu i gluteusa i odličan je za jačanje kardiovaskularnog sistema. Neovisan rad obe noge pomaže u koordinaciji pokreta i ravnoteži tela. Efikasan je za nestajanje masnog tkiva, oblikovanju mišića i poboljšanju kondicije. Postoje tri osnovna programa za fitnes vežbanje: koji su definisani vremenom, potrošnjom kalorija ili pređenom kilometražom. Svaki fitness steper u fitnes centru ima pojas za grudi (transmiter), koji služi za merenje srčane frekvencije prilikom vežbanja, senzor na ručkama i program za vježbanje CPR (program koji kontrolira broj otkucaja srca tokom vežbanja). Sadrži i 25 nivoa opterećenja.

Fitnes i teretanaCene din
Teretana neograničeno 2,800
Grupni treninzi neograničeno 2,800
Teretana 12x 2,400
Grupni treninzi 12x 2,400
Teretana 8x 2,000
Grupni treninzi 8x 2,000
Teretana neograničeno 8-16h 2,300
Termin teretane 300
Termin grupnog treninga 300
12x teretana + 4x grupni treninzi 3,000
12x grupni treninzi + 4x teretana 3,000
8x teretana + 8x grupni treninzi 3,000
6x teretana + 6x grupni treninzi 2,800
Teretana pola meseca 1,600
Grupni treninzi pola meseca 1,600
Personalni trening 12x 120 €
Sauna termin 300
Sauna mesec dana uz paket teretane ili grupnih treninga 1,000
Korisni saveti Fit-Life-a

Jedna od najbitnijih stavki, koja je ključna za uspeh svakog treninga, je svakako vreme koje odredite za vežbanje. Savršeno vreme za vežbanje je jutro, ali još bolje ako to podrazumeva svako jutro. Ono sto vas sprečava je verovatno posao, ali osim posla problem je i naš organizam koji je ujutru umoran. Ukoliko želite ozbiljno poraditi na sebi, zaboravite na izgovore „umoran sam, bezvoljan sam, nikako ne mogu da ustajem rano ujutru...". Zanimljivo je videti da mnogi poslovni ljudi i glumci ustaju čak u 4 ili 5 ujutro kako bi trčali ili išli u teretanu svaki dan. Pored toga što je trening u ranim jutarnjim časovima najbolji za vaše telo i celokupno zdravlje, nakon svakodnevnih obaveza ostaje vam slobodnog vremena.

1. Čak preko 90% profesionalnih sportista trenira u ranim jutarnjim časovima. Ako želite da trenirate ujednačeno i redovno, mnogo ćete više postići ako to bude prvo što ćete raditi kada se probudite.

2. Druga stvar je - metabolizam. Kada vežbate ujutru metabolizam se „podiže" i ostaje tako nakoliko sati, pa čak i 24 časa. To znači da sagorevate kalorije tokom celog dana, ujutru sagorevate masne naslage kao energiju i time smanjujete nepotrebne zalihe, i sve to samo zato sto ste aktivno započeli dan.

3. Trenirajući ujutru, osetićete da vam je kondicija daleko bolja tokom čitavog dana i bićete poletni i aktivni bez velikog zamora.

4. Mnogi su primetili da im jutarnje vežbe regulišu apetit, da su manje gladni nego obično. Jutarnjim treningom podstičemo organizam na pravilnu ishranu. Organizam će vam tražiti nešto zdravo i kvalitetno. Jednostavno, više ćete razmišljati o obrocima koje unosite u organizam. Moramo da vam napomenemo da je bitno da se budite uvek u isto vreme. Ukoliko radite suprotno, to zbunjuje vaš organizam, tako da nikad nije spreman za novi dan.

5. Ako ujutru praktikujete redovan trenng, telo će na to naviknuti i već koji sat ranije, prilikom procesa buđenja, proradiće endokrini sistem i početi polako da otpušta hormon rasta, time pojačati i proizvodnju testosterona (time i seksualni apetit).

6. Čak i tokom noći, u procesu spavanja, organizam će regulisati razmenu materija i punjenje naših mišićnih vlakana izgradivim materijalom. Telo će mirnije obavljati svoje funkcije, jer sada tačno zna kada ustajete i koliko vremena mu je na rapolaganju da dovrši sve hemijsko-biološke procese.

7. Bićete zadovoljniji samim sobom, jer znate da činite nešto za sebe i organizam, dnevne obaveze i problemi će vam izgledati lakši i lakše ćete se odmoriti nakon završenog posla, a samim ti i uveče lakše zaspati

8. Vaš imunološki sistem će ojačati i već ujutro tokom treninga ćete se oznojiti i tako odstraniti veliki deo nepotrebnih i otrovnih materija iz organizma, tako da će telo moći lakše da se bori sa zdravstvenim problemima, gradskim zagađenjima i slično.

9. Ne kaže se uzalud „u zdravom telu - zdrav duh". Ukoliko redovno upražnjavate jutarnji trening i vaša mentalna sposobnost će se pojačati. Krv će vam se brže pročisti i time u mozak dolaze veće količine kiseonika koje podstiču njegov rad (lakše ćete pamtiti). Primetićete manje glavobolja, zamaranje mozga i jako dobru koncentraciju, što pomaže, naravno, i u školi i na poslu.

Kontakt: Fit-Life fitnes klub, Novi Sad, Srđan Antunić, mob:065 605 47 05, email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Copyright © Fit-Life fitnes centar, Novi Sad, 2013, sva prava zadržana.