Lat mašina u teretani fitness centra

U Fit-Life fitnes centru - Novi Sad imate mogućnost vežbanja u teretani na klasičnoj lat mašini, kao i na na lat mašini sa nezavisnim hvatovima koji imaju mogućnost podešavanja širine, od veoma širokog do najužeg, što vam daje izbor angažovanja svih delova ovog ogromnog misića koji daje vašim leđima popularan V izgled

Zgibovi su jedna od najtežih fitnes vežbi koje postoje, većina početnika nema dovoljno snage da je izvede. Lat mašina u teretani vam omogućava da jačate lateralne mišiće leđa, popularne “latisimuse” sve dok ne budete spremni da pređete na zgibove. U fitnes centru imate mogućnost vežbanja u teretani na klasičnoj lat mašini, kao i na na lat mašini sa nezavisnim hvatovima koji imaju mogućnost podešavanja širine, od veoma širokog do najužeg, što vam daje izbor angažovanja svih delova ovog ogromnog misića koji daje vašim leđima popularan V izgled.

Angažovanje mišića na lat mašini u teretani:

  • Primarni: lateralni mišić leđa
  • Sekundarni: rombasti mišić, donji deo trapezastog mišića, zadnji deo ramenog mišića, biceps, mišići podlaktice

Fitnes sprava za zgibove i sklekove na vratilu

Fitnes sprava za zgibove i sklekove na vratilu u Fit-Life klubu Novi Sad vam omogućava da, u toku izvođenja pokreta u teretani, oslanjanjate telo na površinu koja svojom silom “oduzima” deo vaše težine (zavisno od podešavanja) i samim tim vam olakšava da izvršite koncentrični (pozitivni) deo pokreta, bilo da se radi o zgibu ili “propadanjima” (sklekovi na razboju)

Ovakvu spravu verovatno niste viđali u drugim fitness centrima u Novom Sadu. Naime, fitnes sprava vam omogućava da, u toku izvođenja pokreta u teretani, oslanjanjate telo na površinu koja svojom silom “oduzima” deo vaše težine (zavisno od podešavanja) i samim tim vam olakšava da izvršite koncentrični (pozitivni) deo pokreta, bilo da se radi o zgibu ili “propadanjima” (sklekovi na razboju). Ova fitnes sprava je idealna za one vezbače u teretani koji nisu sasvim spremni za zgibove ili “propadanja” pa im treba mala pomoć pri izvođenju pokreta.

Angazovani mišići kod “propadanja”:

  • Primarni: triceps
  • Sekundarni: donji segment grudnog mišića, prednji deo ramenog mišića, srednji deo trapezastog mišića
 

Fitnes vratilo u teretani za zgibove

Imate mogućnost u Fit-Life centru Novi Sad fitness vežbanja u teretani sa više različitih hvatova: pothvat, nathvat i neutralni hvat

Zgibovi su sinonim za vežbanje mišića leđa u teretani. Kada pomislimo na velika i jaka leđa, pomislimo na zgibove. Imate mogućnost fitness vežbanja u teretani sa više različitih hvatova: pothvat, nathvat i neutralni hvat. Svaki hvat angažuje drugačije segmente leđnih mišića, kao i sekundarnih mišića koji potpomažu pokretu.

Angazovani mišići fitnes vratila za zgibove:

  • Primarni: lateralni mišić leđa
  • Sekundarni: rombasti mišić, donji deo trapezastog mišića, zadnji deo ramenog mišića, biceps, mišići podlaktice

Fitnes sprava za sedeće veslanje

Pored zgibova, ova vežba u Fit-Life fitness klubu - Novi Sad spada u osnovne vežbe za mišiće leđa

Vežbanjem na ovom fitnes trenažeru angažujete sve mišiće leđa, koristeći razne vrste hvatova, odnosno različite položaje ruku pri vučenju. Pored zgibova, ova vežba u fitness klubu spada u osnovne vežbe za mišiće leđa.

Angazovanje mišića na fitnes spravi za sedeće veslanje u teretani:

  • Primarni: rombasti mišići (skupljači lopatica) i lateralni mišići leđa
  • Sekundarni: srednji i donji deo trapezastog mišića, zadnji deo ramenog mišića, biceps, mišići podlaktice
Fitnes i teretanaCene din
Teretana neograničeno 2,800
Grupni treninzi neograničeno 2,800
Teretana 12x 2,400
Grupni treninzi 12x 2,400
Teretana 8x 2,000
Grupni treninzi 8x 2,000
Teretana neograničeno 8-16h 2,300
Termin teretane 300
Termin grupnog treninga 300
12x teretana + 4x grupni treninzi 3,000
12x grupni treninzi + 4x teretana 3,000
8x teretana + 8x grupni treninzi 3,000
6x teretana + 6x grupni treninzi 2,800
Teretana pola meseca 1,600
Grupni treninzi pola meseca 1,600
Personalni trening 12x 120 €
Sauna termin 300
Sauna mesec dana uz paket teretane ili grupnih treninga 1,000
Korisni saveti Fit-Life-a

Jedna od najbitnijih stavki, koja je ključna za uspeh svakog treninga, je svakako vreme koje odredite za vežbanje. Savršeno vreme za vežbanje je jutro, ali još bolje ako to podrazumeva svako jutro. Ono sto vas sprečava je verovatno posao, ali osim posla problem je i naš organizam koji je ujutru umoran. Ukoliko želite ozbiljno poraditi na sebi, zaboravite na izgovore „umoran sam, bezvoljan sam, nikako ne mogu da ustajem rano ujutru...". Zanimljivo je videti da mnogi poslovni ljudi i glumci ustaju čak u 4 ili 5 ujutro kako bi trčali ili išli u teretanu svaki dan. Pored toga što je trening u ranim jutarnjim časovima najbolji za vaše telo i celokupno zdravlje, nakon svakodnevnih obaveza ostaje vam slobodnog vremena.

1. Čak preko 90% profesionalnih sportista trenira u ranim jutarnjim časovima. Ako želite da trenirate ujednačeno i redovno, mnogo ćete više postići ako to bude prvo što ćete raditi kada se probudite.

2. Druga stvar je - metabolizam. Kada vežbate ujutru metabolizam se „podiže" i ostaje tako nakoliko sati, pa čak i 24 časa. To znači da sagorevate kalorije tokom celog dana, ujutru sagorevate masne naslage kao energiju i time smanjujete nepotrebne zalihe, i sve to samo zato sto ste aktivno započeli dan.

3. Trenirajući ujutru, osetićete da vam je kondicija daleko bolja tokom čitavog dana i bićete poletni i aktivni bez velikog zamora.

4. Mnogi su primetili da im jutarnje vežbe regulišu apetit, da su manje gladni nego obično. Jutarnjim treningom podstičemo organizam na pravilnu ishranu. Organizam će vam tražiti nešto zdravo i kvalitetno. Jednostavno, više ćete razmišljati o obrocima koje unosite u organizam. Moramo da vam napomenemo da je bitno da se budite uvek u isto vreme. Ukoliko radite suprotno, to zbunjuje vaš organizam, tako da nikad nije spreman za novi dan.

5. Ako ujutru praktikujete redovan trenng, telo će na to naviknuti i već koji sat ranije, prilikom procesa buđenja, proradiće endokrini sistem i početi polako da otpušta hormon rasta, time pojačati i proizvodnju testosterona (time i seksualni apetit).

6. Čak i tokom noći, u procesu spavanja, organizam će regulisati razmenu materija i punjenje naših mišićnih vlakana izgradivim materijalom. Telo će mirnije obavljati svoje funkcije, jer sada tačno zna kada ustajete i koliko vremena mu je na rapolaganju da dovrši sve hemijsko-biološke procese.

7. Bićete zadovoljniji samim sobom, jer znate da činite nešto za sebe i organizam, dnevne obaveze i problemi će vam izgledati lakši i lakše ćete se odmoriti nakon završenog posla, a samim ti i uveče lakše zaspati

8. Vaš imunološki sistem će ojačati i već ujutro tokom treninga ćete se oznojiti i tako odstraniti veliki deo nepotrebnih i otrovnih materija iz organizma, tako da će telo moći lakše da se bori sa zdravstvenim problemima, gradskim zagađenjima i slično.

9. Ne kaže se uzalud „u zdravom telu - zdrav duh". Ukoliko redovno upražnjavate jutarnji trening i vaša mentalna sposobnost će se pojačati. Krv će vam se brže pročisti i time u mozak dolaze veće količine kiseonika koje podstiču njegov rad (lakše ćete pamtiti). Primetićete manje glavobolja, zamaranje mozga i jako dobru koncentraciju, što pomaže, naravno, i u školi i na poslu.

Kontakt: Fit-Life fitnes klub, Novi Sad, Srđan Antunić, mob:065 605 47 05, email:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Copyright © Fit-Life fitnes centar, Novi Sad, 2013, sva prava zadržana.